miércoles, 24 de febrero de 2016

Wearables


Què són els Wearables?

Són un conjunt d'aparatos i dispositius electrònics que s'incorporen en qualsevol part del nostre cos interectuant contínuament amb l'usuari i amb altres dispositius amb la finalitat de realitzar alguna funció específica.
Alguns exemples són:

Les ulleres inteligents

Apple watch


App gym





jueves, 11 de febrero de 2016

La internet de les coses


Què significa la internet de les coses?
La Internet de les coses es refereix, en termes d'informàtica, a una xarxa d'objectes de la vida quotidiana interconnectats. El terme d'Internet de les coses s'atribueix a Auto-ID Center, que va ser fundat el 1999 i inspirat en el MIT.
El concepte és molt senzill però la seva aplicació és complicada. Si tots els llibres, samarretes, llaunes o parts d'una motocicleta estiguessin equipats amb dispositius d'identificació minúsculs, la vida rutinària en el nostre planeta patiria una transformació. Desapareixerien els objectes perduts, perquè nosaltres sabríem concretament el que es consumeix a l'altra banda de la Terra. Al mateix torn, els robatoris s'extingirien, ja que coneixeríem el lloc on es troba el producte en qualsevol moment.
Si tots els objectes quotidians, des del iogurt fins a un helicòpter, estiguessin equipats amb etiquetes de ràdio, podrien ser identificats i gestionats per equips de la mateixa manera que si ho fossin per éssers humans. Amb la propera generació d'aplicacions d'Internet (protocol IPv6) es podrien identificar tots els objectes, cosa que no és possible amb IPv4, el sistema que actualment s'està emprant. Aquest sistema seria, d'aquesta manera, capaç d'identificar de forma instantània qualsevol tipus d'objecte.
El Internet de les coses podria codificar de 50 a 100.000 milions d'objectes i seguir el moviment d'aquests. Cada ésser humà es troba envoltat de 1.000 a 5.000 objectes.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...